Izložba Njen krug na Mikser festivalu

Na ovogodišnjem Mikser festivalu Žene u arhitekturi predstavljaju izložbu Njen Krug : Žensko stvaralaštvo u arhitekturi XX veka u Srbiji i Crnoj Gori.

Izložba je pripremljena u saradnji sa novosadskim istraživanje Women Architects of Novi Sad, a u su-organizaciji sa Mikserom i galerijom Kolektiv koja će biti i domaćin izložbe od 08. do 18. juna 2016. Bogat i raznovrstan materijal, prikupljen u okviru beogradskog i novosadskog istraživanja ove tematike, ali i uz pomoć mnogih drugih ustanova i pojedinaca, prikazaće posetiocima svojevrsan razvoj arhitekture u Srbiji i Crnoj gori od početka XX veka do danas.

Autori izložbe su Milena Zindović, Andrea Tamaš Dačić i Ivan Stanojev, a pokrovitelj izložbe kome dugujemo veliku zahvalnost je Arhi.pro.

Otvaranje izložbe biće održano 08. juna u 18 časova u Galeriji Kolektiv, Karađorđeva 53, Beograd. Stručno vođenje kroz izložbu zakazano je za nedelju, 12. jun u 12 časova.

Pored izložbe, Žene u arhitekturi učestvuju na Mikser festivalu i u okviru programske celine „Mikser razgovori: Ženijalno!“ sa debatom Njen krug: Žene u urbanizmu, arhitekturi i dizajnu, koja će biti održana u subootu 11. juna sa početkom u 13 časova.

Fokus ovogodišnjeg Mikser festivala je trostruk i u centar pažnje, pod sloganom “Osetljivo društvo”, donosi žensko stvaralaštvo i rodnu ravnopravnost, zatim izbegličku krizu i moguće pravce integracije izbeglica u evropsko društvo, i na kraju na otvorene platforme za razmenu znanja i ideja.

Žensko stvaralaštvo i jednakost između ženskog i muškog principa, koji su različiti po karakteru, ali jednake vrednosti,  teme su koje će zauzeti većinski deo programa ovogodišnjeg Mikser festivala. Brojne izložbe, prezentacije, debate, performansi, filmovi predstaviće publici vizionarske ideje ženskih autora koji su značajno doprineli unapređenju naše svakodnevice.

Dobrodošli!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.