Izložba Njen krug u Parizu!

Izložba „Njen krug“ se, nakon premijernog predstavljanja u beogradskoj galeriji Kolektiv, u okviru Mikser festivala 2016 (8 – 12. jun), gde je naišla na izuzetne reakcije struke i publike, seli u Pariz, gde će 2. jula u 19 časova, biti otvorena u prostorijama Srpskog kulturnog centra.

Izložba koja prikazuje žensko stvaralaštvo u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas, nastala je u saradnji urednica portala Žene u arhitekturi i organizacije Mikser, u sklopu „Ženijalnog“ programa na ovogodišnjem Mikser festivalu.

„Njen krug“, koji je domaća publika imala priliku da vidi od 8. do 17. juna u galeriji Kolektiv u Karađorđevoj ulici, se bavi promocijom i afirmacijom produkcije žena – autora u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna u Srbiji i Crnoj Gori od početka XX veka do danas.

Publici se na izložbi i pratećim programima u okviru nje predstavlja reprezentativan izbor objekata izgrađenih od početka XX veka, predstavnika različitih stilova koji prikazuju arhitektonsko nasleđe Beograda, Novog Sada i Srbije, a sve sa ženama autorima u fokusu. Uz značajna imena poput Jelisavete Načić, Milice Krstić, Jovanke Bončić-Katernić, Milice Šterić i Radmile Milosavljević i njihov stvaralački opus, izložba upoznaje javnost sa ženskim licem Beograda i Srbije.

Autori izložbe su Milena Zindović, Andrea Tamaš Dačić i Ivan Stanojev.

Dizajnerka izložbe je Natalia Zwick.

„Njen krug“ će u Srpskom kulturnom centru u Parizu (ulica: St. Martin 123) biti otvoren od 2. jula do 20. avgusta.

Program je realizovan uz podršku Ministarstva za kulturu i medije Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.