O nama

Blog Žene u arhitekturi pokrećemo nakon dve godine bavljenja ovom temom i nakon objavljivanja zapažene publikacije Žene u arhitekturi | Savremena arhitektura u Srbiji posle 1900. Cilj bloga je da obezbedimo on-line prostor za autorske i istraživačke tekstove o ženama u arhitekturi, intervjue sa uspešnim savremenicama i mladim arhitektama, najave aktivnosti na promociji ženskog stvaralaštva i predstavljanjima projekata i rezultata ženskog rada u arhitekturi i srodnim oblastima.

Žene u arhitekturi je inicijativa koju je osmislila i pokrenula arhitekta Milena Zindović 2013. godine. Inicijativa je najpre bila deo aktivnosti organizacije Centar za arhitekturu Beograd, a od 2015. izdvojila se kao zasebna platforma za predstavljanje i promociju ženskog stvaralaštva u arhitekturi.

Blog je zamišljen ne samo kao mesto za predstavljanje, već i mesto za upoznavanje, razmenu mišljenja, diskusije i komentare na ovu temu. Osnovna pravila lepog ponašanja na Internetu svakako važe, te uvredljivi komentari neće biti objavljeni. Redakcija bloga zadržava pravo da odabere sadržaj i komentare za objavu za koje smatra da su u skladu sa konceptom i ciljevima ovog bloga.

Comments are closed.